Inpaklijst voor een stedentrip

Als er op vakantie gegaan wordt, dan is er altijd wel iemand die bijna al het huisraad lijkt in te pakken. Dit terwijl anderen op een stedentrip gewoon een compacte, makkelijk draagbare koffer bij zich hebben. Die ze ook simpel als handbagage kunnen meenemen. Dus als jij een persoon bent die altijd met een te grote, zware koffer voor de dag komt, die op het vliegveld nauwelijks met je mee te slepen is. Dan is het absoluut de hoogste tijd om je inpakstrategie te heroverwegen. Gebruik hiervoor onze handige inpaklijst voor een stedentrip.

Start met een lichtgewicht koffer

Je hebt voor zo’n trip van een paar dagen enkel het hoogstnodige nodig. Al het andere is tijd- en geldverspilling. Omdat je immers voor al je extra bagage en misschien zelfs extra gewicht in het vliegtuig moet betalen. Begin daarom voor je inpaklijst met een lichtgewicht koffer. En stop daar dan het volgende in.

Mix en match je kleding

Het allerbelangrijkste wat jij moet doen is optimaal over het mixen en matchen van jouw kledingstukken nadenken. Eén spijkerbroek of broek volstaat prima als je maar een paar dagen weg bent. En zoek daarna gewoon een paar shirts of topjes uit die bij hetzelfde paar passen.

Kies op dezelfde manier een rokje uit. En weet daarnaast dat een jurk ook vlot wat ruimte bespaart. Dit is een complete outfit in één kledingstuk. Pak echter geen items in die snel kreuken. Strijken is het allerlaatste waar jij je tijd aan wilt besteden als je op vakantie bent!

Onthoud bovendien goed dat behalve als het gegarandeerd zonnig op je bestemming is. Jij zeker kleding, zoals een Merino wollen trui, nodig hebt. Zo kun jij  je beter in laagjes aankleden. Een vest doet ook goed werk in de lente of herfst. En afhankelijk van je persoonlijke stijl kun je voor een hoodie gaan. Die doet immers ook fijn dienst als jas.

Comfortabele schoenen

Als jij de hele dag door een stad gaat lopen, dan is het van top belang dat jij je zo goed mogelijk op je gemak voelt. Neem daarom zeker twee paar platte schoenen mee, waarvan je zeker weet dat ze overdag comfortabel zitten. En eventueel pumps om ‘s avonds te dragen als je daar zin in hebt. Zorg er natuurlijk voor dat je schoenen uitkiest die bij veel verschillende outfits passen.

Combineer mode-accessoires

Neem ook enkel mode-accessoires mee die bij veel verschillende kledingstukken passen. Een ruime schoudertas voor overdag en een kleinere clutch voor een avondje uit is echt alles wat jij nodig hebt. Als het op sieraden aankomt, houd het dan enkel bij een paar leuke stukken.

Andere belangrijke zaken

  • Vergeet uiteraard niet een kien gevulde toilettas mee te nemen. Plus de juiste bescherming tegen de zon, zoals een zonnebril en hoedje. En voor de warme maanden als je naar het zuiden gaat, natuurlijk zonnebrandcrème. 
  • Voor elektronica en tech uitrusting kies je zeker de volgende items uit om mee te nemen: je mobiele telefoon, oordopjes, powerbank, aparte camera, selfiestick en een universele reisadapter. Het stroomstekker type kan per land verschillen
  • Vergeet tenslotte ook niet al jouw belangrijke reisdocumenten, reisgids voor je stadsbestemming, medicijnen en geld mee te nemen. Een goed boek biedt jou een geweldige afleiding voor de tijd die jij op doorreis, op de luchthaven of ontspannen in jouw hotelkamer doorbrengt.

Met onze bovenstaande paklijst voor een stedentrip ben jij er nu helemaal klaar voor om op reis te gaan. Het enige wat jij nog hoeft te doen is jouw bestemming te boeken!

Vergelijkbare berichten