Wat kost een stedentrip naar Valencia?

De Spaanse stad Valencia is een prachtige bestemming voor een unieke stedentrip. Het combineert immers een eeuwenoude architectuur met verbluffende moderne gebouwen. Er zijn voldoende dingen om in Valencia te doen. Het biedt bovendien veel uitstekende rondleidingen en spannende activiteiten. Daardoor zul jij je hier zeker niet vervelen.

Het maakt daarbij niet uit of je besluit om er een lang weekend door te brengen of er zelfs nog wat langer te blijven. En of je nu alleen reist of Valencia met je gezin en kinderen bezoekt. Of er een korte vakantie met vrienden doorbrengt. Er is absoluut meer dan genoeg om je bezig te houden en je een geweldige tijd te bezorgen. Hieronder vertellen we jou meer over de kosten van een bezoek aan deze imposante stad.

Het reizen naar Valencia en de kosten

Per auto

Via de online Michelin routeplanner valt af te lezen dat het met een standaard familie-auto op benzine ongeveer € 580 kost om via de Route du Soleil in Frankrijk op en neer naar Valencia te reizen. We kozen daarvoor Zwolle als vertrek- en aankomstplaats. Het gaat hier om ongeveer 3.800 kilometer. En de tolkosten zijn daarbij inbegrepen. Deze reis duurt non-stop ongeveer 19 uur per rit.

Per trein

Er is geen directe treinverbinding van Nederland naar Valencia. Er bestaat echter wel een combo mogelijkheid om per trein en bus (3x overstappen) vanaf Amsterdam Sloterdijk in Valencia Joaquín Sorolla te arriveren. Deze reis neemt ongeveer 33 uur in beslag. Een retourtje kost volgens thetrainline.com website, afhankelijk van de reisdatums, ongeveer € 520.

Per bus/touringcar

Er is een directe Flixbus verbinding vanaf Amsterdam Sloterdijk naar Valencia. Dit is een veel betaalbare oplossing. De kosten van een retour bedragen nu ongeveer tussen de € 180 en € 250 per persoon. Deze reis duurt ongeveer 28 uur per rit.

Per vliegtuig

Vliegen vanaf Eindhoven Airport met Ryanair is een andere optie. En bovendien de snelste plus goedkoopste! De kosten hiervan bedragen in maart volgens de nl.edreams.com website ongeveer tussen de € 70 (Ryanair) en € 140 (Transavia) voor een retourtje. Maar verwacht in het hoogseizoen tussen de € 200 en € 400 voor een zelfde retourtje! Dit is echter zonder toeslagen en bagage bij Ryanair. De handbagage is bij Transavia wel inbegrepen. Met 1 tussenstop duurt de reis via Ryanair ongeveer 5,5 uur. En via Transavia met de rechtstreekse vlucht minder dan 2,5 uur. 

Vliegen vanaf Schiphol kan natuurlijk ook. Verwacht in het laagseizoen dan retourprijzen van ongeveer € 200 per persoon tot € 400 in het hoogseizoen. Het parkeren van de auto is echter een stuk duurder op Schiphol. Een rechtstreekse vlucht neemt via de KLM of Transavia ook minder dan 2,5 uur in beslag.

Wat kost een verblijf in Valencia?

Volgens de budgetyourtrip.com website kost een stedentrip naar Valencia ongeveer € 100 per persoon per dag. Eerdere reizigers hebben volgens deze website hier bijna € 35 per dag aan maaltijden uitgegeven. En ongeveer € 15 aan lokaal vervoer. Onthoud daarbij goed dat de kosten van een taxirit in Valencia aanzienlijk hoger zijn dan die van het openbaar vervoer. 

De gemiddelde hotelprijs is  in Valencia voor twee personen bijna € 100 per nacht. Een complete reis naar Valencia voor twee personen voor een week kost volgens deze berekening dus gemiddeld bijna € 1.400.

Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met specifieke activiteiten en je entertainment in Valencia. Die kosten per dag doorgaans gemiddeld € 25 per persoon. Denk hierbij aan toegangskaarten voor musea en attracties, dagtochten en andere unieke bezienswaardigheden in Valencia.

Vergelijkbare berichten