Welke citytrip in maart?

De lente is een uitstekende tijd om te reizen. Maart is daarbij de perfecte maand om het begin van het lenteseizoen te vieren. Je kunt bij de juiste stedentrip dan immers optimaal van de zon en de warmer wordende temperaturen genieten. Dit terwijl je een geheel nieuwe bestemming verkent. Als jij naar een levendige plek op zoek bent om dit jaar te bezoeken, lees dan zeker verder voor onze fijn selectie van stedentrips in maart.

Viva Italia!

Als Italië hoog op je bucketlist staat en je eind maart naar Rome gaat, dan kun je hier zeker van warmer weer genieten voordat het te druk wordt tijdens de Goede Week van Pasen in april. Het is nu ook de perfecte tijd om hier de cultuur op te snuiven. Heerlijk Italiaans eten te proeven en zonder drukte door de historische straten van Rome te slenteren.

Maar voor een serieuze dosis Italiaanse cultuur kun je ook naar Florence gaan. Kunstliefhebbers zullen absoluut dol op de bijzondere fresco’s op de muren van de oude kerken van Florence zijn. Of beroemde sculpturen, zoals de David van Michelangelo, die hier in de vele musea ondergebracht zijn. Dit is bovendien het epicentrum van de Toscaanse keuken. Waar je overheerlijk straatvoedsel en traditionele trattoria’s met fijne wijnen vindt.

Venetië in maart verkennen is een perfect alternatief voordat hier de zomerdrukte begint. Let wel op dat je je zelf aanmeldt, anders mag je Venetië niet in. Het is een fraai gezicht wanneer deze bijzondere stad net uit de winter ontwaakt. En de lentezon hier de historische gebouwen verlicht.

Ga het noorderlicht zien

Maar voor een echt buitengewoon lichtspektakel en voor een Europese stedentrip om nooit te vergeten, ga dan naar het hoge noorden in Tromsø. Om hier een bruisend nachtleven, lokaal eten en andere unieke activiteiten met de kans om het mystieke noorderlicht te spotten te combineren. Tromsø is de grootste stad van Noorwegen in het noorden van het land. Dit is waar jij bij helder weer en van september tot april persoonlijk het Aurora Borealis natuurfenomeen kunt zien. Maart biedt daarbij nog een zeer grote kans om dit magische en romantische poollicht in al zijn glorie te aanschouwen.

Feestvieren in Valencia

De op twee na grootste stad van Spanje viert de lente in behoorlijk vurige Spaanse stijl. Dat wil zeggen, dat het letterlijk alles in brand zet! Want tijdens het Las Fallas festival, dat een week duurt, toont Valencia een groot aantal gigantische, satirische sculpturen van papier-maché. Voordat deze door de stad worden geparadeerd en op de laatste avond op een spectaculaire wijze in brand worden gestoken. In de aanloop naar dit evenement is het in de hele stad één groot feest. Denk daarbij aan optochten, muziek, plus oorverdovend vuurwerk. De hippe wijk Ruzafa organiseert zelfs haar eigen oogverblindende lichtfestival.

Deze aantrekkelijke kosmopolitische Spaanse havenstad biedt echter ook overdag voldoende spektakel. Naast bijna 3 kilometer aan stranden en een levendige oude binnenstad, is er ook het ontzagwekkende futuristische Valencia. Want het staat vooral bekend vanwege de Ciudad de las Artes y Ciencias. Oftewel de Stad van Kunsten en Wetenschappen: een complex met oogverblindende en spectaculaire gebouwen.

Ga naar het kruispunt tussen Oost en West

Als laatste vermelden we een citytrip naar Istanbul. Dit is een prachtige stad om de combinatie van Oost en West te ervaren. Maart is zonder meer een geweldige tijd om deze stad met haar fascinerende moskeeën, bazaars zoals Kapalıçarşı en eindeloos gezellige straatjes te bezoeken. En hoe kun je in Istanbul in vredesnaam al het heerlijke Turkse eten weerstaan?

Istanbul is echt anders dan elke andere stad ter wereld. Het is letterlijk een botsing van twee werelden: het Europese continent ontmoet hier immers het Aziatische continent. En er ontstaat daardoor een ongekende fusie. Zorg er echter wel voor dat je beide zijden van de Bosporus verkent, dat als een natuurlijke grens voor beiden zorgt. En mis natuurlijk ook absoluut het geweldige Topkapi paleis en de Blauwe Moskee niet.

Een citytrip is een populaire keuze voor veel Hollandse reizigers. Veel Europese steden zijn niet alleen slechts een korte vlucht van elkaar verwijderd, maar een groot deel van hun culturele attracties zijn ook niet altijd van mooi weer afhankelijk om er optimaal van te genieten en ze te waarderen. Bovendien betekent een Europese stedentrip in maart dat je, zonder al teveel toeristen om jou heen, aangenaam en vaak goedkoop van een uitje kunt genieten. En je hoeft bovendien niet jouw jaarlijkse vakantiedagen te gebruiken als je voor de optie kiest om een stedentrip in het weekend te maken.

Vergelijkbare berichten