Welke steden in Europa kun je met de trein bereiken?

Het reizen per trein kan een goede keuze voor je volgende citytrip zijn. Dit kan beter zijn als je bezorgd bent om het milieu of juist op een goedkopere manier wilt reizen. Treinvakanties in Europa worden om veel andere redenen ook steeds populairder.

Twee belangrijke redenen hiervoor zijn het uitgebreid spoorwegnet in Europa dat hiervoor voldoende verbindingen biedt en de adembenemende uitzichten die onderweg voor een onvergetelijke treinreis zorgen. Hieronder vind je een selectie van enkele voorname steden die je per trein kunt bereiken in Europa. 

Brussel als hoofdstad

De hoofdsteden Amsterdam en Brussel liggen verrassend dicht bij elkaar. Deze treinreis duurt slechts 2 uur. Dus als je zonder veel te reizen naar het opwindende politieke hart van Europa wilt afreizen, dan is dit een perfecte bestemming! Deze stad is bovendien beroemd om haar architectuur, chocolade, musea en natuurlijk de Belgische bieren.

München en het Oktoberfest

Vooral in de herfst en winter is de Beierse hoofdstad in Duitsland een perfecte treinbestemming. Het komt zodra de temperaturen beginnen te dalen immers compleet tot leven. Allereerst is er dan het legendarische Oktoberfest, dat eigenlijk al eind september plaatsvindt. Waarbij de kermissen, biertenten en een onbedwongen vrolijkheid de stad volop overspoelen.

Parijs als hart van Frankrijk

Als jij liever een reis naar Frankrijk plant, dan is het fijn om te weten dat het reizen met de trein naar diverse Franse steden tegelijkertijd comfortabel, schilderachtig, romantisch en behoorlijk snel is! Parijs is daarbij, met de Thalys vanuit Nederland, een uiterst populaire bestemming. Je kunt vanaf Parijs ook snel naar andere toeristische Franse steden doorreizen, zoals Lyon, Bordeaux of Lille. De wereldberoemde TGV van het land reist daarbij zelfs met een snelheid tot 320 kilometer per uur!

Kopenhagen als levendig centrum

Het levendige Kopenhagen is ook makkelijk per trein te bereiken. Dit kan simpel dankzij de goede treinverbindingen vanaf Amsterdam via Hamburg. Als je eenmaal in de Deense hoofdstad bent aanbeland, dan zullen de kleine zeemeermin, de diverse musea en de shoppingmogelijkheden in de Strøget winkelstraat al op jou wachten. Kopenhagen is zo een fijne treinbestemming, die nog lang in jouw geheugen zal blijven hangen.

Londen met de Eurostar

Londen is een aantrekkelijke en beroemde toeristische bestemming. Er is voor de treinreizigers een directe Eurostar verbinding die maar liefst tot 4x per dag tussen Amsterdam en Londen rijdt. De reistijd daarvan is ongeveer 4 uur. En deze trein stopt enkel in Rotterdam en Brussel. De Eurostar hogesnelheidstrein rijdt daarbij tot maar liefst 300 kilometer per uur. En doet dit onder meer via een 20 minuten reis door de kanaaltunnel.

Genève in Zwitserland

Als laatste stedentrip per trein noemen we Genève, de op één na grootste stad van Zwitserland. Het duurt bijna 11 uur om met de trein van Amsterdam, via Keulen en Bazel, naar Genève in Zwitserland te reizen. Maar dit is zeker de moeite waard! Je zou zelfs losse tickets van bijvoorbeeld Amsterdam naar Parijs en Parijs naar Genève kunnen boeken. De snelste en comfortabelste manier om van Parijs naar Genève te reizen is dan met de hogesnelheidstrein TGV Lyria. Ook is Milaan in Italië gemakkelijk met de trein vanaf Genève bereiken.

Er zijn uiteindelijk maar weinig betere manieren om andere steden in Europa te ontdekken dan per trein. Oké, er zijn wellicht vele budgetvluchten beschikbaar, maar niets kan aan de ervaring van het reizen met de trein tippen. De bovenstaande stedentrips zijn daar slechts enkele fijne bestemmingen voor. Dus twijfel nu niet meer, maar regel jouw volgende Europese stedentrip ook gewoon per trein!

Vergelijkbare berichten